"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. március 25., hétfő

FALUNAPOT ÜNNEPELTEK KISHEGYESEN - A PANNON RTV TUDÓSÍTÁSA

Íjászversennyel zárult a kishegyesi falunapok rendezvénysorozata. A 110 benevezett versenyző helyett, a rossz időjárás miatt 60 résztvevő jelent meg az eseményen. Vajdaság területéről és Belgrádból érkeztek a résztvevők.
A III. Hegyesi Íjászkupán korosztályonként, férfi és női kategóriára osztva 60 íjász versenyzett. A kupa főszervezője Szalma István fontos szerepet játszott abban, hogy az íjászat meghonosodott a településen. Szalma István Európa bajnoki és szerbiai bajnoki címe mellett számos hazai és nemzetközi sikert ért el. Szalma István: „A kishegyesi íjászkupákat 2011 óta szervezzük, ez sorrendben a harmadik terepverseny. A FITA szabályait alapul véve. 12 cél van kihelyezve, és ezt két körben lövik meg a versenyzők. ”
A helyiek közül Fabó Dudás Réka, Kálmán Virág és Butterer Bence arattak győzelmet saját kategóriájukban.
Ünnepi műsorral zárult a kishegyesi falunapi rendezvénysorozat harmadik napja. A szombat esti programon a faludíjak is gazdára találtak.
Az ünnepi műsorra érkezők először az Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény rajzkiállítását tekinthették meg. Volt, aki nem jött üres kézzel. Az újvidéki Novi Sad Dunav Rotary Klub hat táblát ajándékozott az iskolának, amelyekre filccel lehet rajzolni. Marin Barjaktarović elnök: „Ezek fehér táblák, tulajdonképpen arra szolgálnak, hogy a gyerekek jobban megismerjék az új technológiákat, fontos, hogy ezek hozzáférhetőek legyenek az oktatásban.”
Az újvidékiek testvérklubja, a Rotary Klub Szeged –Tisza küldöttsége is meglepte a kishegyesieket. Streitmann Gábor,a Rotary Klub Szeged -Tisza elnöke: „Nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetünk az itteni iskolának, körülbelül ezer könyvet hoztunk és hoztunk egy projektort, azért, hogy az ifjúság tanulmányait elősegítsük.”
A műsor keretében Lovas Ildikó az MNT kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa átadta a színház felújított színpadát. Ezután került kiosztásra Kishegyes tiszteletbeli polgári címe. Ezúttal Hornok Ernőt díjazták Gyomaendrőd és Kishegyes kapcsolatainak ápolásáért. Hornok Ernő, Kishegyes tiszteletbeli polgára: „Rendkívül nagy meglepetéssel és meghatottsággal fogadtam. A kishegyessel való kapcsolatom immáron húsz éves múltra tekint vissza.”
Kishegyes több polgára és szervezete is köszönő oklevelet kapott. Az este a Szajkó énekegyüttes 10. jubileumi és lemezbemutató koncertjével zárult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...