"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. március 15., péntek

KISHEGYES - SZÉKESFEHÉRVÁR - ÚJABB ÉLMÉNYEKKEL GAZDAGODTUNK, ÚJABB BARÁTSÁGOK SZÜLETTEK!


1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak, és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek.
  A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
Az idén iskolánk is bekapcsolódott a programba. Trombitás Orsi, aki tavaly fejezte a nyolcadik osztályt, Székesfehérvárra költözött. Annyi szépet és jót mesélt rólunk, hogy iskolája vezetősége úgy döntött, pályázzunk közösen a diákutaztatási programra. Pályáztunk és nyertünk.
     Azt hiszem a program fő célját teljesítettük, közvetlen kapcsolatok most is alakulnak a kishegyesiek és a Vasvári Pál Gimnázium 9.C osztálya között. Igaz, nem így terveztük a mai programot, a székesfehérvári diákok a közös műsor után visszautaztak volna, csak az időjárás közbeszólt.
Székesfehérvárt egyik irányban sem lehet megközelíteni. Az M7-es autópálya továbbra is életveszélyes, annak ellenére, hogy a hókotrók dolgoznak az adott útszakaszon. Az M7-es autópálya Letenye felé vezető útszakaszán a 203-as és 206-os kilométer között összeütközött 41 autó. Annyit lehet tudni a balesetről, hogy először 11 gépjármű rohant egymásba, majd beléjük rohant még 30. A közútkezelő azt kéri az autósoktól, hogy a hófúvásokban érintett megyékben semmiképpen ne induljanak útnak. 
A székesfehérvári gimisek osztályfőnöke a segítségünket kérte. 30 diákot kellett elhelyeznünk. És mint annyiszor, most is összefogtunk! Köszönet a gyerekeknek, akik jelentkeztek ma délelőtt, hogy náluk alhatnak a vendéggyerekek, köszönet a szülőknek, hogy mindezt jóváhagyták. Köszönet mindazoknak, akik segítettek! Csernik Ferenc mester bácsink finom ebédet főzött (a kukták is jól végezték a munkájukat), Burján Ágnes gondoskodott arról, hogy az ebéd körül ne legyen gond, a nyolcadikos osztályfőnökök: Csőke Csilla és Kormányos Andrea, valamint Szűgyi Bettina és Mészáros Márta egész nap a rendelkezésünkre álltak, Virág Gabi bácsi a hegyesi csatáról mesélt, Sipos Tibor, a HK titkára a vacsoráról gondoskodott, az Önkormányzat a tanárok elszállásolási költségeit állja. Az egészségház is segített beteg gyerekek ellátásában, de felajánlotta a segítségét a tűzoltóság és a Vöröskereszt is…
Hogy mikor térhetnek haza a székesfehérváriak? Az időjárástól függ. A burek lassan készül a reggelire… J A szülők nyugodtan alhatnak, jó helyen vannak a csemetéik!
A fellépő gyerekek, a cserkészek nagyon ügyesek voltak, dacolva a hideggel, hófúvással, tették a dolgukat. Fontosnak tartom megemlíteni Fülöp Valentin és Cékus Attila munkáját, akik fagyoskodtak, Attila még az autóját sem kímélte… J A műsor pedig nem jöhetett volna létre Kovács Hanna, Hajvert Ákos és Borsodi Patyerek Orsolya nélkül. Magó F. Emesének köszönve nagyon sok gyerek volt a megemlékezésen. 
Kishegyes, én így szeretlek.
photo by Rózsa Viktor, Fülöp Valentin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...